Pritjet në ekonomi nga suksesi i referendumit

në kategorine Maqedoni nga

Me anëtarësimin në Bashkimin Evropian dhe në NATO, për kompanitë vendore hapet tregu prej 500 milionë konsumatorë, Maqedonia do të hyjë në ekonominë më të madhe botërore, e cila merr pjesë me 23.8 për qind të Prodhimit Bruto Vendor në nivel botëror. Siguria në vend do të rritet dhe me këtë edhe mundësia për investime, rritje ekonomike e mirëqenie për qytetarët. Kështu vlerësojnë nga Qeveria duke komentuar përfitimet e mundshme nga suksesi i referendumit më 30 shtator dhe zhbllokimi i procesit të integrimit euroatlantik të Maqedonisë. Vazhdo të lexosh

(VIDEO) Macron, Votoni PËR në referendum, për Maqedoninë, stabilitetin e rajonit dhe gjithë Evropës

në kategorine Maqedoni nga

Presidenti i Francës Emmanuel Macron përmes një video mesazhi sot u është drejtuar qytetarëve të Republikës së Maqedonisë në prag të referendumit të 30 shtatorit. Në këtë mesazh Emmanuel Macron thotë se marrëveshja me Greqinë i mundëson Maqedonisë ardhmëri më të mirë dhe që ai personalisht beson në mençurinë e qytetarëve, informon MEDIAL Vazhdo të lexosh

Promovohet parku i NATO-s në Dizhon të Shkupit (FOTO)

në kategorine Maqedoni nga

Në prag të referendumit të 30 shtatorit, i cili konsiderohet si i rëndësishëm në rrugën drejt integrimit euroatlantik, ndërmarrja publike “Parqet dhe gjelbërimet” ka rikonstruar parkun e lagjes Dizhon të cilin e ka emëruar parku i NATO-s. Në një sipërfaqe mbi 5 mijë metra katrorë, përmes luleve shumë ngjyrëshe dhe gurëve të bardhë punëtorët e kësaj ndërmarrje krijuan simbolin e NATO-s me qëllim që të përcjellin mesazhin e qytetarëve pro anëtarësimit në Aleancën Veriatlantike dhe në BE. Vazhdo të lexosh

LE ROA: Marrëveshja s’është perfekte, por e hap rrugën drejt BE-së dhe NATO-s

në kategorine Maqedoni nga

Marrëveshja nuk është perfekte, por është e rëndësishme. Kemi besim dhe jemi optimistë se të gjithë që ia mendojnë të mirën ardhmërisë së Maqedonisë do të dalin dhe do të sjellin vendim që do ta afrojë edhe deri te BE-ja dhe NATO, janë mesazhet nga Franca, të theksuara në kuadër të panel-diskutimit “Reforma, referendum dhe integrime euroatlantike të Republikës së Maqedonisë”, në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Republikës së Maqedonisë. Vazhdo të lexosh

REFERENDUMI: Anketat deri më 24 shtator, heshtja më 28 shtator

në kategorine Maqedoni nga

Agjencia për Shërbime Mediale Audio dhe Audiovizuale (ASHMAA) i kujton transmetuesit se rezultate nga hulumtimet e mendimit publik në lidhje me referendumin mund të publikohen më së voni pesë ditë para datës së caktuar për votim. Prej atje, rezultatet e anketave të mendimit publik mund të publikohen deri më 24 shtator 2018. Vazhdo të lexosh

Nis faza e dytë e dialogut “Zhan Mone”

në kategorine Maqedoni nga

Eurodeputetët, Eduard Kukan dhe Knut Flekenshtajn paralajmëruan fazën e dytë të “Dialogut Zhan Mone”. Para deputetëve ata shpjeguan raportin e fazës së parë të dialogut ku përmendën të arriturat, në mesin e të cilave kodi i etikës dhe rregullat e procedurës parlamentare. Kukan porositi aktorët politik ta shfrytëzojnë dialogun sa nuk është zhvendosur në ndonjë shtet tjetër të rajonit. Edhe Flekenshtajn theksoi se ia vlen të vazhdojë dialogu për aq gjatë sa do të jep rezultate. Vazhdo të lexosh

“TORTURA”, prezantohen materiale “sekrete”

në kategorine Maqedoni nga

Në seancën e sotme gjyqësore për rastin “Tortura” u prezantua një video material që ka lidhje edhe me rastin “Fushata” për të cilin Lube Boshkovski ka marr dënim me burg prej 5 vjetësh. Sipas avokatit të Boshkovskit, Konstantin Kratovaliev, ekziston mundësia që ai video material që është gjetur nga ana e PSP-së me qëllim të jetë mbajtur sekret. Vazhdo të lexosh

(VIDEO) Brenda banesës në Aerodrom që ngriti në këmbë policinë, ARM-në dhe zjarrfikësit

në kategorine Maqedoni/Video nga

Pelena të hedhura në gjitha anët, hapësira të papastruara, enë të palara, bërllok dhe sende tjera, mund të shihen në videon e publikuar nga Tv24, nga brendësia e banesës, që ishte shkaktar për aktivizimin e Armatës, policisë, zjarrfikësve si dhe kryetarit të Qytetit të Shkupit gjatë ditës së djeshme. Vazhdo të lexosh

MPPS: Gruaja nga banesa në QT “Skopjanka” nuk është rast social

në kategorine Maqedoni nga

Pas denoncimit të kryetarit të Qytetit të Shkupit Petre Shilegov, një ekip nga Qendra për punë sociale Shkup ka bërë ekspertizë në banesë në QT “Skopjanka” në Aerodrom dhe ka konstatuar se aty jeton vet një grua 65-vjeçare, e cila është pronare e banesës dhe shfrytëzuese e pensionit. Ajo ka edhe vajzë, e cila nuk jeton me të, por në pajtim me Ligjin për mbrojtje socale, është e obliguar të kujdeset për të. Vazhdo të lexosh

Shko në krye