Category archive

Opinione

Opinione/Shqipëri

Viti i transformimit rrënjësor

Fillimi i punës përgatitore për procesin e bisedimeve për anëtarësim në BE-në, apo siç njihet ndryshe “procesi screening”, përbën një moment të rëndësishëm për Shqipërinë si në aspektin politik, ashtu dhe në atë institucional. Vazhdo të lexosh

Opinione/Shqipëri

Punësimi i kumarit

Edhe pse nuk ka një studim të mirëfilltë, në tetor 1996, numri i kryefamiljarëve që në periudhën prill 1994-shtator 1996 kishin shitur shtëpitë për t’i vendosur paratë e tyre në skemat piramidale të kompanive si “Sudja”, “Populli”, “Vefa”, “Gjallica” etj., nga një studim i një instituti joqeveritar, shifra e përafërt (dalë nga anketa të institutit)… Vazhdo të lexosh

Shko në krye