Category archive

Maqedoni

Posted on në kategorine Maqedoni/Video

VIDEO E GRUEVSKIT NË BUDAPEST: Ish kryeministri injoron gazetarin në stilin e vjetër

Ish-kryeministri Nikolla Gruevski po e shijon jetën e azilit në Hungari. Pas fotografisë që bëri bujë në internet, që e kishte shkrepur një gazetar i një mediumi hunagrez tashmë ishte ballafaquar me Gruevskin dhe kishte tentuar ta pyesë se si arriti të ikë nga Maqedonia dhe nëse Hungaria i ndihmoi gjatë operacionit të arratisjes, përcjell… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Maqedoni

ZAEV: Vitin e ardhshëm pres stabilitet politik dhe ekonomik

Kryeministri Zoran Zaev beson se vitin e ardhshëm, Maqedonia do jetë politikisht stabile dhe kështu do të ketë hapësirë edhe për zhvillim ekonomik. Gjatë publikimit të Librit të Bardhë, nga Këshilli i Investitorëve të huaj, Zaev para afaristëve tha se ftesa e Maqedonisë për në BE ka ndihmuar shumë në vendimin e biznesmenëve për investime… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Maqedoni

KUVEND: Miratohet teksti i draft-ligjit për amnistinë

Nëngrupi për pajtim në Kuvend miratoi tekstin e draft-ligjit për amnistinë e 27 prillit. Dispozitat nuk parashikohet të amnistojnë veprat: dhunë, organizim të dhunës dhe tentim vrasje. Nëngrupi për pajtim vlerëson se që tani nuk mund të parashikohet se kush do amnistohet e kush do të ndiqet penalisht. Anëtarët e nëngrupit nuk shpjegojnë nëse do… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Maqedoni

Dy persona nën hetim për zjarrin në Debar Mëhallë

Prokuroria Themelore Publike Shkup mori urdhër për zbatim të procedurës hulumtuese kundër dy personave për veprën penale – vepra të rënda kundër sigurisë së përgjithshme lidhur me zjarrin në shtëpinë personale dhe në restorantin në Debar Mëhallë të Shkupit në nëntor të këtij viti. Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Maqedoni

Ngrohtorja “Shkup Veri” vazhdon të “djeg” qytetarët me fatura paushallë! (VIDEO)

Mëngjesi i sotëm shumë amvisëri i ka gjetur të revoltuar pasi që ata edhe përkundër premtimeve të Qeverisë aktuale se do të hiqen faturat paushalle për qytetarët që nuk janë të kyçur në sistemin e ngrohtoreve e nga të cilat nuk marrin shërbime, kanë pranuar tashmë faturën e dytë për këtë sezon dimëror, informon MEDIAL.MK. Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Maqedoni

OSMANI: Agjenda evropiane krijon kushte më të mira edhe për biznesin (FOTO)

Sot, në Klubin e deputetëve u mbajt mbledhja e dytë e Komitetit Monitorues Sektorial për konkurrencë, inovacion dhe bujqësisë me të cilën kryeson Zëvendëskryeministri i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë, për Çështje Evropiane, Bujar Osmani në rolin e IPA koordinatorit Nacional  dhe shefi i njësisë për bashkëpunim në Delegacionin e Bashkimit Evropian, Nikola Bertolini. Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Maqedoni

KAMENOS: Marrëveshja e Prespës është e vdekur

Nuk pranojmë një zgjidhje e cila e ka termin Maqedoni dhe nëse vjen koha që të ndahen rrugët tona, ato do të ndahen, tha kryetari i Grekëve të Pavarur, ministri i Mbrojtjes dhe partnerit të koalicionit në qeverinë greke Panos Kamenos, në seancën e ligjit për shfuqizimin e dispozitave për shkurtimin e pensioneve. Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Maqedoni

Pushteti do të kërkojë mbështetjen e 80 deputetëve për ligjin e Speciales

Ministrja e Drejtësisë Renata Dekoska sot deklaroi se shqyrtohen dy opsione për Prokurorinë Speciale Publike, njëra të jetë e inkorporuar në Prokurorinë Publike ose të jetë institucion i veçantë. Ka paralajmëruar se ligjet janë vendosur në Regjistrin nacional elektronik të rregullave për debat publik dhe vërejtje se do të ketë bisedime intensive me deputetët për… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Maqedoni

Informatë nga hetimi për arratinë e Gruevskit, brenda dy javësh

Prokuroria Publike në dy javët e ardhshme do të dalë me informacione për rezultatet nga procedura parahetimore për arratinë e ish kryeministrit Nikolla Gruevski dhe mënyrën se si e ka lëshuar vendin. Javën e ardhshme zyrtarë të  Prokurorisë do të shkojnë në Mal të Zi që t’i marrin video materialet në lidhje me këtë rast,… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Maqedoni

BEXHETI: Angazhohemi për ambient më të pastër (FOTO)

Komuna e Sarajit në bashkëpunim me Qytetin e Shkupit ka ndërmarrë aksion për mbjelljen e 300 fidanëve në territorin e Komunës së Sarajit. Kjo është një nga masat, që komuna e Sarajit i ndërmerr kundër ndotjes së ajrit në këtë periudh që indeksi i ndotjes së ajrit është shum i lartë. Vazhdo të lexosh

1 2 3 813
Shko lartë