Category archive

Kosovë

Kosovë

Aksioni “Ta pastrojmë Kosovën” fillon më 15 shtator

Në kuadër të angazhimit të aksionit “Ta pastrojmë Kosovën”, ushtruesi i detyrës së Ministrit të Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Fatmir Matoshi, sot ka mbajtur takimin e dytë me anëtarët ministror të Task Forcës, për të diskutuar mbi veprimet e mëtutjeshme për realizimin e aksionit për pastrimin e mjedisit.

Gjatë këtij takimi, Matoshi ka thënë se në mbledhjen e ardhshme të Qeverisë së Kosovës, do të kërkohet miratimi i Planit të Veprimit të Task Forcës si dhe miratimi i buxhetit për realizimin e aksionit  “Ta pastrojmë Kosovën”.

“Në mbledhjen e ardhshme do ta informojë Qeverinë e Kosovës në lidhje me hapat dhe përparimin që ka pasur takimi i Task-Forcës dhe shumë shpejt pres që Plani i Veprimit dhe buxheti për aksionin e 15 shtatorit të miratohet në Qeveri”, tha Matoshi.

A Vazhdo të lexosh

Kosovë

Rrotullohet kamioni në komunën e vogël të Kosovës

Një kamion i mbushur me zhavorr është rrotulluar sot në autostradën në ndërtim e sipër Kaçanik-Hani i Elezit.

Lexuesit kanë dërguar foto nga rrotullimi i kamionit ku sipas tyre aty po punohet deri pas mesnate.

Nuk dihet nëse ka persona të lënduar përveç dëmeve materiale. Ndërkohë, kryetari i kësaj komune, Refki Suma bëhet e ditur se tashmë është nisur në pelegrinazh në vendet e shenjta arabe.

Vazhdo të lexosh

Kosovë

Ekzistojnë kushte për thellimin e bashkëpunimit në mes komunës së Mavrovë-Rostushë me komunën e Dragashit në Kosovë

Sot në ditën e tretë të hapjes së përkohshme të kalimit kufitar “Stresimir” në kufirin Maqedoni-Kosovë, deputeti në Kuvendin e Kosovës, Adem Hoxha dhe zv. ministri për zhvillim ekonomik në Qeverinë e Kosovës, po qëndrojnë për visit në komunën e Mavrovë-Rostushë.

Në një takim me kryetarin e komunës, Medat Kurtovski, ata shprehën kënaqësinë për vizitën e djeshme të ministrit të Punëve të Brendshme të Maqedonisë, Oliver Spasovski së bashku me kryetarin e komunës dhe banorët e Rekës së Poshtme në fshatin Restelicë në Kosovë.

Në takimin e Kurtovskit me deputetin dhe zv. ministrin e Kosovës u vlerësua se ka kushte të mira për thellimin e bashkëpunimit të komunës së Mavrovë-Rostushës me komunën e Dragashit në Kosovë dhe se bashkëpunimi do të jetë në interes të autoriteteve lokale dhe qen Vazhdo të lexosh

Kosovë

Gjilani përfiton 8 grante përmes organizatës HELP

Komuna e Gjilanit dhe organizata “Help” nënshkruan sot marrëveshje të bashkëfinancimit të projektit “Fuqizimi i Sektorit Privat”, që do të zbatohet në katër komuna duke përfshirë Gjilanin, Vitinë, Kaçanikun dhe Hanin e Elezit.

Marrëveshja e financuar nga USAID dhe Agjencia Suedeze për Zhvillim Ndërkombëtar (SIDA), synon zgjerimin e mundësive për punësim të të rinjve në këto komuna përmes trajnimit për vetëpunësim, trajnimit për biznese dhe në fund 32 propozimet më të mira që do të paraqiten nga të rinjtë e trajnuar, do të jenë përfitues të granteve të vogla për të filluar biznesin e tyre.

Nga secila komunë do të përfitojnë 50 të rinj me trajnime për biznes dhe janë të planifikuara nga tetë grante për punësim në formë të pajisjeve prej 3650 euro.

Në kuadër të këtij projekti Vazhdo të lexosh

Kosovë

Mërgimtari nga Suedia dhuron një autoambulancë për QKMF në Malishevë

Mërgimtari dhe humanisti Qazim Hoti nga Carralluka, i cili jeton dhe punon në Suedi, sot e ka sjellë një autoambulancë, donacion për Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare (QKMF) në Malishevë, e cila do të përdoret për nevojat e kësaj qendre mjekësore.

Për këtë donacion të sjellë sot, humanistin Hoti e kanë falënderuar i pari i Komunës së Malishevës, Ragip Begaj dhe drejtori i QKMF-së, Nuhi Morina.

“Kjo është një ndihmë e madhe dhe një vepër humane. Të ndihmosh apo të dhurosh për shëndetësi, do të thotë të shpëtosh jetë të njerëzve dhe unë, në emër të Komunës së Malishevës, ju falënderoj për këtë vepër të madhe dhe humane, që ju sot keni bërë për QKMF-në”, tha Begaj.

Edhe drejtori i QKMF-së, Nuhi Morina, në emër të institucionit që drejton, e ka falënderuar humanisti Vazhdo të lexosh

Shko në krye