Category archive

Teknologji

Lajme per teknologji

Teknologji

Katër ditë na ndajnë nga Konferenca Kombëtare për CIIP dhe GDPR organizuar nga UBT

Edhe katër 4 ditë na ndajnë nga Konferenca e madhe Nacionale “Infrastrukturat Kritike të Informacionit dhe Mbrojtja e tyre – CIIP & GDPR” organizohet në bashkëpunim me UBT, divizionin e CERT dhe partnerëve tanë përmendur këtu edhe ICTSmedia. Më 25 Maj UBT-CERT organizon në Prishtinë konferencën e parë kombëtare dedikuar infrastrukturave për mbrojtjen e të dhënave (CIIP) dhe Rregullores… Vazhdo te lexosh

Teknologji

Si krahasohet gjiganti Kinez i medias sociale me Facebook

Javën e kaluar gjiganti Kinez Tencent publikoi raportin e parë financiar të 2018-ës duke dërguar aksionet në vlera rekord. Aktiviteti i kompanisë është kryesisht i përqendruar në median social dhe lojërat. Duke qenë se mediat sociale si Facebook, Twitter, Instagram dhe Snapchat nuk janë të lejuara në Kinë, ekosistemi është i lirë për kompanitë vendase.… Vazhdo te lexosh

Teknologji

Microsoft blen kompaninë e inteligjencës artificiale për të bërë Cortanën dhe Bots të duken më njerëzore

Microsoft po blen startupin Semantic Machines në një përpjekje për të bërë bots dhe asistentët inteligjentë si Cortana të duken dhe përgjigjen më shumë si njerëzit. E themeluar në vitin 2014, Semantic Machines përdorin konceptin e machine learning për t’i bërë botet të reagojnë në mënyrë më të natyrshme ndaj pyetjeve. Semantic Machines udhëhiqet nga… Vazhdo te lexosh

Shko ne krye