Category archive

Ekonomi

Lajme per ekonomi

Biznes/Ekonomi/Maqedoni

Nikollovski takon mollaxhinjtë (FOTO)

Tre denarë subvencion për mollët e shitura industriale te blerësit e regjistruar, bujqve do t’u mundësohen prodhim rentabil dhe kushte për blerjen e të gjithë sasisë së mollëve  të prodhuara, konsideron ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave, Lupço Nikollovski. Vazhdo të lexosh

Biznes/Ekonomi/Maqedoni

Papunësia e të rinjve në shkallë shqetësuese

Shkalla e papunësisë prej 47.6 për qind te të rinjtë deri në moshën 24 vjeçare ka ndezur dritën e kuqe edhe te institucionet financiare ndërkombëtare. Nga Banka Botërore shprehën shqetësim të madh për aftësitë minimale që zotëron popullsia e aftë për punë në Maqedoni. Ata i kërkuan qeverisë të fillojë urgjentisht të investojë në formimin… Vazhdo të lexosh

Biznes/Ekonomi/Maqedoni

TEVDOVSKI: Rreth 400 milion euro nga Banka Botërore për projekte në Maqedoni

Banka Botërore do t’i vendosë në dospozicion  rreth 400 milion euro  Maqedonisë për projektet në katër vitet e ardhshme.  Kjo ishte theksuar në takimet vjetore të FMN-së dhe Bankës Botërore në të cilat merr pjesë delegacioni i Maqedonisë i udhëhequr nga ministri i Financave Dragan Tevdovski dhe guvernatorja e BPRM-së Anita Angelovska Bezhoska. Vazhdo të lexosh

Biznes/Ekonomi/Maqedoni

DESPOTOVSKI: Së pari protokoll për vlerësimin e rrezikut, pastaj vendim nga Komiteti

Komiteti për miratimin e investimeve ende nuk ka vendosur për katër aplikimet e firmave në strukturën e pronësisë të së cilave ka edhe funksionarë qeveritarë. Atë do ta bëjë menjëherë pas miratimit të protokollit për vlerësim të rrezikut që tanimë është duket u përgatitur, ndërsa këto ditë duhet të prezantohet, njoftoi sot Drejtori i Fondit për Inovacion… Vazhdo të lexosh

Biznes/Ekonomi/Maqedoni

Kabineti i Angjushevit i reagon VMRO-së

Kabineti i zëvendëskryeministrit të Qeverisë të Republikës së Maqedonisë për Çështje Ekonomike Koço Angjushev ka reaguar në konferencën e zëdhënësit të VMRO-DPMNE-së  Dimçe Arsovski të mbajtur sot , në të cilën thotë se sërish po bëhet përpjekje për prishjen e reputacionit të zëvendëskryeministrit. Vazhdo të lexosh

1 2 3 36
Shko në krye